28. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google asub maailma päästma

Google on nimi, mida teab tänapäeval iga arvuti ja internetiga kokku puutunud inimene. Tegemist on populaarseima otsingumootori loojaga, kelle käes on suur osa interneti reklaamiturust.

Tundub, et ettevõtte rahavood on nii suured, et selle paigutamiseks tuleb hakata väljapoole arvutimaailma vaatama. Nüüdsest tegeleb Google ka taastuvenergia küsimustega.

Google’il on ambitsioonikas plaan arendada välja tehnoloogiad, mis viiksid taastuvenergia omahinna madalamaks kui kivisöe põletamisest saadava elektrienergia hind. Algatuse nimeks on RERenewable Energy) odavam kui kivisüsi (Coal).

Google palkab teadlasi, insenere ja energiaeksperte, kes hakkavad täiustama geotermaalenergia, päikeseenergia, tuuleenergia ja teiste taastuvate energialiikide kasutamisviise, et nende hind alla viia. Uurimistööle kulub sadu miljoneid dollareid. Kui projekti saadab edu, teenib Google selle raha tulevikus tehnoloogia kasutusmaksude näol tagasi.

Google ei plaani kogu tööd oma inimestega ära teha, vaid pakub ka grante teistele uurimisasutustele ning investeerib taastuvenergiaga tegelevatesse ettevõtetesse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755