Seppänen: meie hinnangul tõusevad EMT arved 30%

Elisa Eesti juht Sami Seppänen leiab, et
EMT otsus muuta kõne hinna arvutamise süsteemi tõstab operaatori klientide
arveid 30% võrra.

„Meie hinnangul tõusevad EMT hinnad 30%,“ ütles Seppänen konkurendi hinnapoliitika muutmist kommenteerides.

Tema hinnangul võttis EMT sellise otsuse vastu seetõttu, et novembri alguses langetatud sidumishindade tõttu vähenes ka mobiilioperaatorite kasumlikkus. „5. novembril toodi sidumishinnad alla 40%, samas aga ei tohiks EMT-l olla põhjust hindu tõsta, kuna Eesti Telekom kontsernina võitis muutusest,“ märkis Seppänen.

Selle üle käib praegu Seppäneni sõnul ka kohtuvaidlus, kus ühel pool on riiklik regulaator ja endine riiklik monopol Eesti Telekom, teisel pool aga Elisa Eesti ja Tele2. Sellist asja, et riiklik regulaator ja üks operaator koos teiste operaatorite vastu vaidlevad, peab Seppänen arusaamatuks.

„Vaidleme selle üle, et sideamet toob sidushinnad alla viisil, mis erinevate operaatorite suhtes on ebavõrdne. Praeguse korra kohaselt on lauatelefonilt Elisa võrku helistamine palju kallim kui näiteks Elionist EMTsse helistades. Nende kahe puhul on tegemist ühe rahakotiga, mistõttu saab Elion hinna madalamale lasta,“ rääkis Seppänen.

Elisa juhi hinnangul teenib Elion praegu ühest võrgust teise helistamise pealt ilmselt maailma parimat tulu. Tema väitel teenib Elion praegu igalt Elisa võrku tehtud kõneminutilt 2 krooni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara