6. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Internet päästab keskkonna

Järgneva kümne aasta jooksul emiteerivad inimesed tänu interneti võimalustele õhku miljard tonni vähem süsinikku, kirjutas Ecogeek.

Ameerika tarbijainstituudi raportis raportis on välja arvutatud, kui palju internet süsiniku emissiooni vähendab. Avaldatud numbrid on hämmastavad.

Kokkuhoid jaotub järgmiselt:

E-kaubandus vähendab emissiooni 200 miljoni tonni võrra.

Sidepidamisvõimalused vähendavad emissiooni 250 miljoni tonni võrra kokkuhoitud sõitude arvelt, 30 miljoni tonni võrra kokkuhoitud kontorivarustuse ning 300 miljonit tonni kokkuhoitud energiakulu arvelt.

Kui vähemalt kümnendik näost näkku kohtumisi asendada internetisuhtlusega, väheneks süsinikuemissioon 200 miljoni tonni võrra.

Paberajalehtede asemel internetiväljaannete lugemine hoiab kokku 60 miljonit tonni.

Oma osa on ka muusika, filmide ja raamatute digitaalformaadile üleminekul.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755