11. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Holland ehitab tulbikujulise saare

Hollandi on võtnud plaani ehitada 156 miljardit krooni väärt oleva tulbikujulise saare. Tulbisaare pooldajate arvates annab see Hollandi ettevõtetele hea võimaluse näidata oma oskusi ehitada vette, mis praeguse kliima soojenemise juures on oluline oskus.

„Me oleme näljased maa järele. Suur ala vajab väljaehitamist,“ ütles Kristlike demokraat Joop Atsma, kes on sponsoreerinud Põhjamere ehitust, vahendas Reuters.

Tulbikujulise saare hektari hind võib potentsiaalselt väärt olla 10 miljardit eurot ehk 156 miljardit Eesti krooni, mis oleks piisav tasumaks projekti ehitamiseks kulunud summad. Atsma sõnul ähvardab kõrge maahind tõugata Hollandi maailma kolmanda suurima põllumajandussaaduste eksportija kohalt.

„Loomulikult see on kallis investeering aga praeguse tehnoloogia juures võimalik,“ ütles uuendusmeelne Maria Hennmann tulbikujulise saare kohta

TNS NIPO uuringu andmetel kardavad Hollandlased üleujutusi rohkem kui terroriste aga paljudel on siiski usk, et Hollandi kogemus ja tehnoloogia suudab neid kaitsta vee eest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755