17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõukogu: matemaatika riigieksam võiks olla kohustuslik

Täna õhtul kogunes Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis Informaatikanõukogu, mis pidas oluliseks tagada majandusspetsialistidele ja teadlastele senisest süsteemsemat ettevalmistust ja kaaluda matemaatika riigieksami kohustuslikuks muutmist.

Informaatikanõukogu avaldas arvamust, et lähiaastatel tuleb Eesti IKT-sektoril maailmakonkurentsis püsimiseks läbi teha olulised muutused ja selleks läheb vaja eelkõige senisest suuremat riigi toetust. Veel soovitas nõukogu info- ja telekommunikatsiooni (IKT) alase doktoriõppe elavdamist, kõigis õppekavades IKT alaste teadmiste õpetamist ja üldhariduse õppekavades reaalainete osakaalu tõstmist, teatas Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium oma pressiteates.

Nõukogul tõdeti, et Eesti rahvusvaheline e-riigi maine pakub kodumaisele IKT-tööstusele palju võimalusi. Samas ei taga olukord, kus Eesti IKT-sektori firmad keskenduvad siseturule või tegelevad allhankega rahvusvahelistele kontsernidele, sektori konkurentsivõimet ja jätkuvat arengut.

Seetõttu tegi Informaatikanõukogu ettepaneku lisada infoühiskonna arengukava rakendusplaani konkreetsed toetusmeetmed IKT-sektori arendamiseks, mis peavad kaasa aitama Eesti IKT-ettevõtete tegutsemisele maailmaturul, muutes seni peamiselt allhankega tegelevad ettevõtted hoopis selle tellijaks.

Järgmine informaatikanõukogu koosolek toimub märtsikuus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755