21. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB Eesti Ühispanga vea tõttu tühjendati kliendi arve

5. detsembril sõlmis SEB Eesti Ühispanga Tornimäe kontoris otsekorralduslepingu EMT arvete maksmiseks SEB klient Eveliis, kes jõulukinke ostma minnes avastas, et kogu tema raha on arvelt kadunud.

Pangast sai Eveliis teada, et 17. detsembril võeti tema kontolt maha kogu seal olnud raha, sest EMT oli esitanud panka 47 000-kroonise arve. Miks, ei saanud ta aga teada, kirjutas Tarbija24.

«Šokis pöördusin tagasi EMT esinduse poole ja sealt selgus, et pangatöötaja, kes minu otsekorralduse vormistas, oli viitenumbriks pannud ühe suurfirma viitenumbri ja oleksin pidanud eraisikuna maksma otsekorraldusega hoopis ühe firma telefoniarveid,» rääkis Eveliis.

SEB Eesti Ühispanga kommunikatsioonijuht Silver Vohu ütles Postimees.ee-le, et pangal on siiralt kahju, et selline probleem tekkis ning lisas, et kahjuks ei suuda pangasüsteem valet viitenumbrit tuvastada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755