24. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marinova dolokivikaevandus alustab tööd kevadel

Meremäe valda Eesti-Vene piiri juurde rajatud Marinova dolokivikarjääris on killustikutootmise ettevalmistustööd lõppenud ning kaevanduse omanik ootab kevadet, et algaval tee-ehitushooajal investeeringute tagasiteenimist alustada.

Karjääri rajamist alustati augusti lõpus ja ASi Põlva Teed juhi Ülo Mõttuse sõnul kulgesid tööd suuremate üllatusteta. „Karjääre on ka varem tehtud,” sõnas ta. Küll pole ettevõte varem dolokivikaevandust rajanud, seetõttu oli tegu uue kogemusega, kirjutas Võrumaa Teataja

Tootmise alustamiseks on ettevõte kulutanud 15 miljonit krooni, selle eest osteti kaks kivimipurustajat ja kaks sõelujat. Lisaks ostetakse kolm miljonit krooni maksev laadur. Kuid enne tõelist killustikutootmist tehakse mõne kuu pikkune paus, et ära oodata kevad. Mõttuse sõnul alustatakse tootmist usutavasti aprillis.

Ettevõttel on õigus kaevandada Marinovas dolokivi rohkem kui 13 hektaril ja kuni 12 meetri sügavuseni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755