31. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna ettevõtlusinkubaatorite aastakäive oli 40,2 miljonit

2007. aasta oli edukas Tallinna ettevõtlusinkubaatoritele, kus aasta lõpuks oli kokku 27 ettevõtet, kes annavad tööd 101 töötajale. Inkubaatorite aastakäive kokku oli 40,2 miljonit krooni.

"Inkubaatori asukate rahulolu tagasiside on olnud väga kõrge, nagu nähtub kõrgkool I Studiumi majandusõiguse üliõpilase lõputööst-uurimusest," ütles Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli Tallinna linnavalitsuse pressiteates.

Tallinna abilinnapea rõhutab, et 2007.aasta lõpul on SA Tallinna ettevõtlusinkubaatorid endiselt suurim inkubaator Eestis asukate (25) ja nende töötajate (101) arvult, samuti kiirete startijate, edulugude ja mitmete ettevõtlusauhindade pälvinud asukasettevõtete poolest.

Selle aasta lõpus alustas linn tööstuspargi teise etapi ettevalmistustöödega. Tuntumad tööstuspargi ettevõtted on Baltika, Tallinna Farmaatsiatehas, AS Otto Bock Estonia ja Tallinna Elektrotehnikatehas.

Ülemiste ettevõtlusinkubaator, mis asub Ülemiste Innovatsioonilinnakus (Ülemiste City) avati 2007. aasta alguses. Uues inkubaatoris on endise 110 m2 asemel pinda 700 m2, 49 töökohta ja kaasaegse tehnikaga varustatud nõupidamisteruum.

2007. aasta lõpuks asus Ülemiste ettevõtlusinkubaatoris 12 ettevõtet, kellel on 29 töötajat. Ülemiste inkubaatori asukasettevõtete prognoositav aastakäive sellel aastal on 9,3 milj. krooni. Ülemiste ettevõtetest tuntuim on kultuuriajakirja Muusa väljaandev Muusa Grupp OÜ.

Kopli ettevõtlusinkubaatoris on töökohti 48. 2007. aasta lõpuks oli Kopli ettevõtlusinkubaatoris 13 ettevõtet, kes annavad tööd 72-le inimesele. Suurim tööandja on OÜ H E Welding Services 30 töötajaga. Kopli ettevõtete prognoositav aastakäive on tänavu 21,9 miljonit krooni.

SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid on aastatel 2006 ja 2007 sõlminud olulisi koostööleppeid järgmiste asutustega: Eesti Kunstiakadeemia, Mainori Kõrgkool, ÜlemisteCity AS, SA Tehnopol, AS SEB Eesti Ühispank, Registrite- ja Infosüsteemide Keskus. 2007.aasta olulisema arenguna saab välja tuua ka Loomeinkubaatori projekti algatamise.

Ettevõtlusinkubaator on linnapoolne tugimeede ettevõtlusaktiivsuse suurendamiseks ja väikeettevõtluse arendamiseks ning seeläbi vahend uute töökohtade loomisele kaasa aitamiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755