2. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post investeerib uuel aastal 110 miljonit krooni

Eesti post kavatseb sel aastal investeerida 110 miljonit krooni, millest suurem osa läheb postkontorite kaasajastamisele ja infotehnoloogiliste lahenduste arendamisele.

„Oleme kavandanud järgmise aasta investeeringute mahuks 110,5 miljonit krooni. Eesti Post peab olema kaasaegne ning innovaatiline, sellest tulenevalt suuname investeeringud infotehnoloogiliste lahenduste täiendamise ja logistiliste lahenduste arendamisele,” ütles juhatuse liige Ahti Kallaste.

Enim investeerib Eesti Post postkontoritesse, eraldades selleks 26,6 miljonit krooni. Kandekeskuse arendamine läheb maksma 9 miljonit krooni.

Logistikadivisjonis on prioriteedid logistikasüsteemi arendus (7,1 milj kr) ja laotarkvara uuendus (4,1 milj kr). Infologistika divisjon on rõhu asetanud kliendisõbraliku välisveebi ja e-keskkonna uuendamisele (4,0 milj kr) ning erinevate andmebaaside arendamisele (2,9 milj kr).

Tugiteenustest on enim tähelepanu all projekt Andmeait (4,4 milj kr), mis koondab operatiivselt infot ettevõtte erinevatelt üksustelt ning ABC kuluarvestuse programm (1,8 milj kr).

Eesti Posti 2008. aasta eelarve maht on 1,072 miljardit krooni, eeldatav käibekasv 14%, plaanitav kasum ligi 30 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755