3. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viis kõige tüütumat programmi sinu arvutis

Download Squad toob välja viis kõige tüütumat programmi, mida suur osa inimestest kasutab, sest ei ole olemas alternatiive või siis ei osata neid leida. Tegemist on tõelise elevanttarkvaraga, mis ka kõige uuema arvuti paneb venima ja surisema nagu 64 megabaidise RAM-iga Pentium 2.

Need programmid panevad arvutiekraani minutiteks tarduma ning muudavad hiirekursori tüütuks liivakellaks. Nad tarbivad rohkelt energiaressursse ning pika ootamise peale saavad maha vaid meenutuskastikesega, mis teatab, et alla on võimalik laadida uus veel mahukam variant. Tihtipeale oleme sunnitud neid programme siiski kasutama, et avada mõnda dokumenti, nautida mõnd meediafaili või teiste inimestega suhelda.

Tegemist on kõigi vanade tuttavatega. Erilist lootust neist programmidest niipea pääsemiseks ei ole. Download Squad pakub siiski välja ka mõned võimalikud alternatiivid.

1. Acrobat Reader

Adobe Acrobat Reader teeb halvasti ühte asja – PDF-ide lugemist. Et sellega üldse hakkama saada, peab ta vähemalt kaks korda kuus ennast kaasajastama. Acrobat kasutab pillavalt sinu arvuti ressursse ning pika ragistamise peale suudab Acrobat avada ühe lehekülje.

Alternatiivina soovitatakse kasutada programmi FoxIt Reader. Selle programmi abil ei pea sa igakord vanduma, kui satud kogemata vajutama mõnd pdf-linki ning su arvuti seepeale kinni jookseb.

2. iTunes

Kui Apple on nii kõrgelt arenenud ning uusi ja häid lahendusi välja pakkuv ettevõte, miks on iTunes siis selline käkk? Tegemist peaks olema lihtsasti kasutava ja tarbijasõbraliku meediapleieriga. Selle asemel on meil aga uskumatult keerukas ning infot täistopitud rakendus, mis laeb jube aeglaselt, on inetu vaadata ning võtab palju mäluressursse. Ainukeseks alternatiiviks on seda mitte kasutada.

3. Real Player

Real Player oleks võinud olla YouTube. Selle asemel on see aga lihtsalt… Real Player. See programm lihtsalt ei jäta sind rahule. Ta püüab pidevalt üle võtta kõiki meediafaile sinu arvuti kõvakettal, sinu veebibrauseris ja MP3-mängijas ning sulle erinevaid programmitäiendusi pähe määrida. Selle asemel võib proovida programmi Real Alternative.

4. Internet Explorer

Tõepoolest – edetabelisse on sattunud ka vana hea Explorer. Kas Microsoft saab selle üldse kunagi korralikult tööle? Muidugi on IE 7.0 parem kui IE 6.0, kuid ainult stiilis „Mussolini ajal käisid vähemalt rongid õigel ajal”. Kas ei taha uskuda, et tegemist on viletsa programmiga? Palu mõnel veebiarendajal seletada, mitu tundi kulus neil eelmisel kuul oma lehekülje Exploreris toimima saamiseks ning pilt peaks enam-vähem selge olema.

Kui sa siiani FireFox’i ei kasuta, hakka parem tänasest pihta.

5. Microsoft Outlook

Microsoft on üks võimsaimaid tarkvaraarendajaid – kuidas on siis võimalik, et GMail ja Yahoo Mail on niivõrd palju kiiremad ja mugavamad kui tema peamine kirjateenus Outlook? Tänapäeval on 500 spämmikirja päevas tavaline asi – ometi aeglustub Outlook tunduvalt juba paari tuhande kirja juures. Outlooki ärikontaktide teenus tegeleb tihtipeale seletamatute asjadega, ei saa sageli talle antud ülesannetega hakkama ning kaebleb programmi käivitumise ajal. Ning kuidas õigustada kirjaotsinguteenust, mis sorteerib vanu meile sama kiirusega, kui me ise seda suudaksime?

Kas oled esiviisikuga nõus? Millised programmid on Sinu meelest kõige tüütumad?

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755