4. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Schengeni infosüsteem võtab kurjategijaid vahele

Schengeni infosüsteemi (SIS) abil on nelja kuu jooksul tehtud Eestis üle kahe miljoni päringu ning tabatud on 28 sissesõidukeeluga isikut.

Lisaks on Schengeni infosüsteemi abil Eestis tabatud kaheksa tagaotsitavat ja üks teadmata kadunud isik, 19 tagaotsitavat sõidukit, viis varastatud või kaotatud dokumenti ning üks varastatud dokumendiblankett, teavitas siseministeerium.

Teised Schengeni liimesriigid on omakorda infosüsteemi abil tabanud kuus Eesti poolt tagaotsitavat ja kaks sissesõidukeeluga isikut, seitse Eestist varastatud või kaotatud dokumenti ja ühe Eestist varastatud sõiduki.

Üle-euroopaline infosüsteem on sisepiiride kadumisel üheks oluliseks kompensatsioonimeetmeks Schengeni ruumis avaliku korra ja turvalisuse tagamisel. Infosüsteem sisaldab andmeid tagaotsitavate isikute, sissesõidukeeluga välismaalaste, kadunud või ajutist kaitset vajavate isikute kohta. Schengeni infosüsteemi kasutamist Eestis koordineerib keskkriminaalpolitsei alla jääv Sirene büroo. Süsteemi andmebaasi kasutavad politsei, piirivalve ning kodakondsus- ja migratsiooniamet täpselt samadel põhimõtetel nagu teisedki Schengeniga ühinenud riigid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755