7. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bill Gates paneb ameti maha

Microsofti juht Bill Gates teatas pühapäeval Las Vegases suurt tehnoloogiakonverentsi avades, et jätab IT-maailmaga hüvasti, kirjutas The Guardian Unlimited.

„Üleminek on toimunud väga hästi ja mulle jääb veel mõni projekt,“ ütles ta, lisades, „Esimest korda pärast seda, kui 17aastaselt Microsoftiga alustasin, pole mul siin täiskohaga tööd.“

Hetkel on Gates siiski veel tihedalt firmaga seotud ning seetõttu tutvustas ta konverentsil mitut kokkulepet, mille järgi Microsoft ja teised tehnoloogiatootjad ühiseid projekte ette võtavad. Nii näiteks avalikustas ta leppe nii Samsungi kui ka Hewlett-Packardiga, mis mõlemad hakkavad tootma Microsofti tarkvaraga televiisoreid, mida saab otse personaalarvutiga ühendada.

Gates on enam kui 140 000 külastajaga Las Vegase hiigelkonverentsi Consumer Electronics Show ehk CES avanud juba 15 aastat. Tema avakõned on tehnoloogiahuvilistel juba kindla aastasündmusena kalendrisse märgitud.

Bill Gatesi peetakse IT-maailma üheks olulisemaks tegelaseks viimase 20 aasta jooksul.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755