7. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gates ennustab digitaalsete meelte aega

Viis, kuidas inimesed arvutiga suhtlevad, muutub lähema viie aasta jooksul täiesti, ütles Microsofti juht Bill Gates BBC kuulajate küsimustele vastates.

Tänase arvuti klaviatuur ja hiir asenduvad kasutajaliidestega, mis toimivad puudutuste, nägemise või kõneeristuse kaudu.

„Me lisame arvutile võime tunda puudutusi, lisame nägemise, et arvuti näeks, mida te teete, lisame pliiatsi ja kõneeristuse,” ütles Gates.

Mullu suvel tuli Microsoft lagedale suurt lauda meenutava arvutiga Microsoft Surface, mida juhitakse suure puutetundliku ekraani abil.

„Viie aasta pärast vaatavad kümned miljonid inimesed puutetundlike arvutite abil fotosid, otsivad sobivat muusikat või korraldavad oma päevakava,” lisas ta.

Gates pidi vastama ka operatsioonisüsteem Vistaga seotud küsimustele. Ta möönis, et mitte alati pole Microsoftil kõik läinud plaanitult.

„Inimeste arvates jäime me veebibrauseriga hiljaks,” tunnistas ta. Samuti pole inimeste arvates Microsoft suutnud täita tarbijate ootusi otsingusüsteemide vallas.

„Google on teinud head tööd,” ütles ta. „Me loodame inimesi üllatada, et suudame teha sama ning olla isegi paremad – oodake vaid.”

Gates märkis, et ta on Vista üle uhke. „Nagu kõigi meie toodete puhul, öeldakse meile, kuidas me saanuks teha asju teistmoodi. Pidevalt tuleb täiendusi ning peagi on oodata täiesti uut versiooni.”

Gatesilt küsiti ka tema enda arvutikasutuse kohta. Tal on arvuteid üle kümne. Eriti kasutab ta tahvelarvutit. Aga oma konkurentide tooteid ta ei kasuta. „Maci minu majapidamises ei leidu,” kuulutas ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755