8. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telesaated saab reklaamivabaks lõikuda

Igaüks teab, milline tüütus on reklaamid, mis on jäänud telerist lindistatud saadete vahele. Pole ka vahet, kas võtta saateid linti juba ajalooks saanud VHS-makiga või salvestada neid läbi digitüüneri plaadile või kõvakettale.

Nüüd on firma VideoReDo valmis saanud tarkvaraga, mis reklaamid hoobilt kõrvaldab. Reklaamilõikur on üks praegu Las Vegases toimuval messil Consumer Electronics Show’l esitletud uusi tooteid, mille BBC valis välja 2008. aasta oluliste elektroonikatoodete hulka. Juba praegu on võimalik reklaamieemaldajat alla laadida tasuta proovivarana.

Tarkvara otsustab ise pildi järgi – iga reklaami ees ja taga on hetkeks must ekraan – ning lõikab ise reklaamlõigu välja.

Tegelikult on programm, mis algselt oli mõeldud video toimetamiseks juba kolm aastat vana. Kuid uus versioon suudab toimetatud programme ka DVD-plaadile kirjutada.

Selle aasta lõpul lubab firma pakkuda võimalust toimetada videoid nii, et neid saaks vaadata iPodist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755