14. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapan asub töötama super-TV kallal

Jaapani valitsus algatab koostöös erafirmadega projekti, mille eesmärgiks on tulla välja järgmise põlvkonna videoedastustehnoloogiaga, mida iseloomustaks ülikõrge lahutusvõime.

Jaapani päevaleht Yomiuri Shimbun kirjutas kavast, jõuda aastaks 2015 saadeteni, mis põhineksid uuel tehnoloogial ning standardiseerida see tehnoloogia ka rahvusvaheliselt, teatas AFP.

Tehnoloogia, mida praegu nimetatakse Super Hi-Vision suudaks edastada videosignaali lahutusvõimega 33 miljonit pikslit, see on 16 korda rohkem kui praegune Hi-Vision tehnoloogia, mille töötas välja telejaam NHK.

Aprillis algaval majandusaastal kavatseb Jaapani riik tehnoloogia uuringute alustamisse panustada 300 miljonit jeeni (pisut üle 29 miljoni Eesti krooni).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755