16. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fujitsu ostis Eesti tarkvaraarendaja

Eesti tarkvaraarendaja AS Mandator Estonia kuulub nüüdsest Fujitsu IT-gruppi.

Eelmise aasta lõpus omandas maailma suuruselt kolmas IT firma Fujitsu läbi oma Euroopas asuv tütarfirma Fujitsu Services üle 90% Skandinaaviamaades tegutseva Mandator grupi aktsiatest, teatas ettevõtte.

Mandatori nõukogu esimehe Niilo Saardi sõnul loodetakse omanikevahetusest osa ka Eestis.

"Fujitsu on suur, väga suur maailmafirma ja nende kogemused toodete ja teenuste arendamisel ei vaja lahtirääkimist," ütles Niilo Saard.

Tema sõnul ei ole täna selge kuivõrd hakkab Fujitsu tulevikus mõjutama Mandator Estonia tegemisi, kuid kindlasti liigub suurest grupist oskusteavet ka Baltimaadesse. "Me loodame, et saame oma arendusmeeskonnaga läbi Fujitsu globaalse kogemuse ning samas õpime neilt midagi uut, millega rikastada meie koduturgu" sõnas Saard ning lisas, et ühe võimaliku koostöövaldkonnana nimetab ta erinevate majandustarkvarade lisandumist tootevalikusse.

Saardi sõnul jätkab Mandator Estonia lähiajal tegutsemist oma senise nime all. Märtsiks valmib strateegiline plaan, mis selgitab Mandator Estonia rolli Fujitsu kontsernis.

Fujitsu Services, ametliku nimega Fujitsu Services Overseas Holdings Limited, omandas peakontoriga Rootsis asuva enam kui 500 töötajaga Mandatori aktsiapaki läbi avaliku ostupakkumise ja esitas pärast 90% osaluse kokkusaamist taotluse Mandatori väljaarvamiseks OMX Stokholmi börsi nimekirjast.

AS Mandator Estonia on vanimaid Eesti tarkvarafirmasid, mis alustas oma tegevus 1992 aastal Asserti nime all. 2000 aasate alguses muutis firma oma nime Cell Networkiks ja 2006 aastal oma emafirma järgi Mandator Estoniaks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755