16. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inteli aktsiat ootab ees vabalangemine

Inteli aktsia hind tegi eile õhtul järelkauplemisel ning täna Euroopa turgudel enam kui viie ja poole aasta suurima kukkumise pärast seda, kui ettevõte andis käibehoiatuse.

Maailma suurim mikrokiipide tootja teatas eile pärast USA turgude sulgumist, et uue aasta esimese kvartali käive tuleb 9,4 miljardit dollarit, mis on tunduvalt madalam, kui analüütikute poolt ennustatud 10,1 miljardit dollarit.

Inteli aktsia hind kukkus pärast ametliku kauplemisaja lõppu 14 protsenti 19,48 dollarini. Frankfurdi börsil langes aktsia hind täna 13 protsenti 13,22 euroni. Kui aktsia säilitab selle hinnalanguse ka täna USA aktsiaturgudel, on tegemist aksia hinna suurima kukkumisega pärast 2002. aasta oktoobrit, kirjutab Bloomberg.

Suuruselt teise mikrokiipide tootja AMD aktsia hind kukus Saksamaal 3,5 protsenti 3,92 euroni. Kolmandal kohal asuv Toshiba aktsia hind kukkus Tokio börsil 5,4 protsenti 715 jeenini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755