21. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post ostab 4 miljoni krooni eest 185 pihuarvutit

Eesti Post viis läbi hanke 185 pihuarvuti ostmiseks, lähiajal on soov postiautodele paigaldad ka GPS seadmed.

Logistikadivisjoni juhi Ansi Arumeele sõnul soetatakse pihuarvutid Tallinna sorteerimiskeskusele ning 35-le üle Eesti paiknevale postivahetuspunktile, teatas Eesti Post.

„Eesmärgiks on seatud töö efektiivistamine ja andmevahetuse kvaliteedi tõstmine postiasutustes saadetiste vastuvõtul ning edastamisel. Pihuarvutid on plaanis kasutusele võtta koos uue logistikainfosüsteemi juurutamisega käesoleva aasta teisel poolel,” lisas Arumeel.

Klientide jaoks tähendab pihuarvutite kasutuselevõtt ja uue logistikainfosüsteemi juurutamine registreeritud saadetiste teekonna jälgitavuse olulist tõusu. Projekti käigus soetatavad vahendid kiirendavad oluliselt saadetiste fikseerimist ja sorteerimist postivahetuspunktides. Uued lahendused võimaldavad ettevõttel omada informatsiooni igal ajahetkel selle kohta, kus mingi saadetis postivõrgus asub.

Arvutite maksumuseks kujuneb ligemale 4 miljonit krooni. Lähiajal on ettevõttel kavas postiautod varustada ka GPS-seadmetega.

Eesti Post on seadnud eesmärgiks infotehnoloogiliste lahenduste arenduse, et konkurentsivõimelise postiasutusena olla valmis avanevaks postituruks 2009. aastal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755