22. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

eBay juht astub ilmselt peagi tagasi

Maailma suurimat internetioksjoni haldav eBay tegevjuht Meg Whitman kavatseb ilmselt peagi tagasi astuda, otsus võib saabuda juba lähinädalatel, kirjutab The Wall Street Journal.

Ettevõtte uueks juhiks võib saada 2005. aastal oksjonite üksuse juhi kohale asunud John Donahoe.

Meg Whitmani peetakse nn Ränioru tehnoloogiaettevõtete juhtide hulgas üheks olulisemaks isiksuseks, kes koos Amazon.comi asutaja Jeff Bezosi ning internetiportaali Yahoo! rajaja ning tegevjuhi Jerry Yangiga on mänginud olulist osa internetitööstuse kommertsialiseerumisel, kirjutab mõjukas majandusleht.

Meg Whitmani juhtimise all alates 1998. aasta märtsist on eBayst saanud üks edukamaid internetifirmasid. Pärast edukat aktsiate esmaemissiooni raporteeris ettevõte käibe kasvust järjestikusel neljakümnel kvartalil. Kasum on kasvanud igal aastal, kompaniil on 248 miljonit registreeritud kasutajat.

Aktsia hind on kerkinud esmaemissiooni aegsest 1,97 dollarilt 28,33 dollarile olles 2004. aasta lõpus käinud isegi 50 dollaril.

Praegu on ettevõtte jaoks rasked ajad. Oksjoniäri, mis annab üle kahe kolmandiku ettevõtte kuue miljardi dollari suurusest käibest, kasv aeglustub. Käibekasvu kiirendamiseks on vaja ettevõtte ümberstruktureerimist. Ka Eestiga seotud ettevõtte Skype ostmine oli viga. Eelmisel aastal oli eBay sunnitud maha kandma 1,4 miljardit dollarit Skype ostmise kuludest.

Ajalehe sõnul on Whitman ettevõttest lahkumist plaaninud juba ammu. Igatahes on ta kunagi lausunud, et ükski tegevjuht ei tohiks oma kohal olla üle kümne aasta. Temal saab kümme aastat täis paari kuu pärast.

eBay avaldab eelmise kvartali majandustulemused homme.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755