29. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: analüütikute tegevus pani Skandinaavia aktsiad liikuma

Põhjamaade aktsiad on taas analüütikute tähelepanu all. Soovitused muutuvad, aktsiad liiguvad.

TeliaSonera aktsia hind tõusis 2,7 protsenti, 57 Rootsi kroonile. Credit Suisse tõstis aktsale antud soovitust. Varem suhtuti aktsiasse neutraalselt, nüüd oodatakse aktsiast turutootlusest paremat tootlust.

Maailma suurima laevastiku omaniku A.P. Moeller-Maerski aktsia hind tõusis neli protsenti, 49400 Taani kroonile. ING analüütikud, kes varem soovitasid aktsiat müüa, soovitavad nüüd seda hoida, kuna konteineriveo hinnad tõusevad igal peamisel kaubateel.

Hennes Mauritz jäi ette Morgan Stanley analüütikutele, kes ootasid aktsialt üle turutootluse liikumist, nüüd aga alla turutootluse tõusu. Aktsia hind langes 2,8 protsenti, 335 Rootsi kroonile.

Varem neutraalselt Tele2 aktsiasse suhtunud UBSi analüütikud andsid aktsiale ostusoovituse. Mure Rootsi ja Venemaa kasumimarginaalide üle on liigne, aktsia valuatsioon aga on atraktiivne.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755