Deloitte: anonüümsust võimaldavad veebilehed kaovad

Vedomosti andmetel ennustavad Deloitte
analüütikud, et lähiaastatel hakatakse veebilehtedele pääsuks nõudma
arvutikasutaja identifitseerimist.

Juba 2008. aastal hakkavad paljud veebilehed nõudma kasutajate identifitseerimist. Anonüümsusest loobumine suurendab analüütikute hinnangul usaldust internetikaubanduse, veebioksjonite ja jututubade vastu ning rahustab neid, kes kardavad küberterroriste.

Kasperski laboratooriumi asutaja Jevgeni Kasperski ennustas internetianonüümsuse kaotamist juba viis aastat tagasi. Ta ütles 2003. aastal: "Kasutajate anonüümsus, see on interneti peamine probleem. Selle asemele tuleb kohustuslik identifitseerimine."

Möödunud sügisel Venemaal avaldatud uuringu kohaselt peab vaid 28% küsitletuist internetimakseid ohutuks. 2006. aastal oli Venemaa internetiteenuste turu maht 1,2 miljardit dollarit ehk 6,4 korda väiksem möödunud aastasest eBay käibest, mis ulatus 7,67 miljardi dollarini.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara