1. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigitöötaja firma võitis ministeeriumi turbehanke

Riigihanke majandusministeeriumi andmekogude turvasüsteemi rakendamiseks võitis ministeeriumi allasutuse töötaja, kes on ka üks selle turvasüsteemi loojatest.

Koondnimetust ISKE kandva andmekogude turvameetmete süsteemi, mille rakendamine on kohustuslik riigiametitele ja omavalitsustele, töötas välja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse kuuluv Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus (RIA), kirjutas postimees.ee.

Hanke süsteemi praktiliseks rakendamiseks majandusministeeriumis võitis aga RIA infoturbe juhi Toomas Viira erafirma GV Audit, kelle hinnapakkumine oli konkurentide omast paar korda madalam.

RIA juhtkond on lubanud Viiral end tööde teostamise ajaks ka RIA infoturbe juhi kohustustest vabaks võtta. Nii müüb RIA töötaja firma ministeeriumile sisuliselt teenust, mille osutamiseks on RIAs nii inimesed, oskused kui ka ajaressurss.

Kui Viira firma GV Audit võitis hanke 126 000-kroonise hinnapakkumisega, siis teine hankel osalenud firma AS Stallion küsis ligi 300 000 krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755