5. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Odavpaketid läksid üle minutipõhisele arvestusele

EMT kuuluv Säästuoperaator Diil, Tele2 ning Elisale kuuluv odavoperaator tõid turule uued kõnepaketid, kus hinnaarvestus käib minuti, mitte sekundipõhiselt.

Säästuoperaator Diil tõi turule uue lepingulise odavkõnede paketi Diil 69, milles kõneminut on Eesti soodsaima hinnaga. Hinnaarvutus käib paketis minutipõhiselt mitte enam sekundipõhiselt.

EMT säästuoperaator Diil tõi 30. jaanuaril turule uue paketi 69. Paketis käib hinnaarvestus mitte enam sekundipõhiselt nagu enne vaid minutipõhiselt.

Säästuoperaator Diil ärijuhi Riho Jürvetson selgitas mida paket endast kujutab.

"Diil 69 paketi miinimumtasu on kuus 69 krooni, mille eest saab rääkida näiteks 100 minutit. Kõikidele Eesti sisestele kõnedele kehtib kõnealustustasu 99 senti, mis lisandub miinimumarvele. Sama hinnaga on ka SMS-ide saatmine. Helistamisel arvestatakse kõne kestust 1 minutilise sammuga," sõnas Jürvetson.

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 on samuti hiljuti turule tulnud paketis Hinnaliider 59 kehtestanud minutipõhise hinna.

Tele2 Eesti turundusdirektori Kristjan Seema sõnul teeb uus pakett kõigi aegade soodsaima kõneminutihinnaga.

"Tele2 eesmärk on pakkuda oma klientidele kvaliteetset mobiilsideteenust parima hinnaga. Oleme alati olnud hinnaliider ning meie sellenimeline uus pakett oma 59-sendilise kõneminutihinnaga on tõestus sellest,” ütles Seema.

Uue Hinnaliider 59 paketi miinimumarve on 59 krooni kuus. Kõnede hinnaarvestuses kehtib minutipõhine samm.

EMT ja Tele2 on kaasa läinud ka kolmas odavoperaator Elisale kuuluv TeleYks, kes teatas täna, et toob vastuseks EMT minutipõhisele paketile Diil 69, lähipäevil turule uue paketi TeleYks 65.

TeleYks 65 minutipõhiseks hinnaks on 65 senti.

Elisa Eesti suhtekorraldaja Regina Salmu sõnul on EMT ja Tele2 poolt turule toodud uued kõnepaketid on kindel märk alanud sidekõnede hinnatõusust.

"Kindel hinnatõusu märk on see, et kõneminuti hinda arvestatakse mitte enam sekundilise täpsusega, vaid minutipõhiliselt. Eesti keskmise mobiilikasutaja kõne pikkus Statistikaameti andmetel oli 2007. aastal 1,10 minutit, seega on ühe keskmise kõne maksumuseks uute pakettide puhul 2,27 krooni," sõnas Regina Salmu.

TeleYks 65 paketi miinimumtasu on 65 krooni kuus. Miinimumarve sisse arvestatakse kõik teenused, v.a lisateenuste kuumaksed, M-parkimine, kõned käibemaksuvabadele annetusnumbritele. Helistamisel arvestatakse kõne kestust üheminutilise täpsusega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755