6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft sõdib reklaamituru pärast

Microsofti Yahoo!-le tehtud agressiivse ülevõtupakkumise taga, mida Google püüab ära segada, on murrangulised ajad reklaamiturul, kus äri liigub järjest enam internetti.

Kolme aasta perspektiivis võib globaalse internetireklaamituru käive praeguselt 42 miljardilt dollarilt kahekordistuda, prognoosib Microsoft, mis läinud nädala lõpus tegi vaenuliku ülevõtupakkumise internetiportaalifirmana tuntuks saanud Yahoo!-le.

Microsoft tahab kahe firma omal käel arendatud internetireklaamisüsteemid liita, tõhusamalt tööle panna ning Google'i edumaad vähendada.

Selles valguses on Yahoo! eest pakutud 44,6 miljardit dollarit (471,4 miljardit krooni) seda väärt. Esimest korda firma ajaloos on Microsoft valmis isegi laenu võtma, et tehingut rahastada.

Eriti tugevaks läks Google'i liidripositsioon pärast seda, kui USA konkurentsiametnikud kiitsid Microsofti vastukampaaniast hoolimata mullu heaks internetireklaamifirma DoubleClick ülevõtmise. 2007. aasta keskpaigas teenis Google reklaamitulu rohkem kui Yahoo!, Microsoft ning AOL kolme peale kokku.

Google ei jäänud Microsofti rünnaku peale passiivseks pealtvaatajaks. Nädalavahetusel kirjutas juhtkonda kuuluv David Drummond Google'i blogis, et liit Yahoo!-ga riskib Microsofti monopoolsed äritavad tuua internetikeskkonda. Ühtlasi viitab Google Yahoo! ja Microsofti väga tugevale positsioonile internetipõhise e-posti ja vahetu sõnumside turul.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755