Enn Saar: Eesti IT-sektoril puudub visioon

MicroLink Eesti juhi Enn Saare
sõnul vajab Eesti info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) sektor
edasiminekuks plaani.

Eesti IKT-äri on tema sõnul jõudnud ristteele ja peab vastama küsimusele, kuidas minna edasi. Suurettevõtted vaatavad, kuidas ITd konsolideerida, tavakasutaja tasemel toimub tasuta teenuste pealetung. Eratarbija või väikeettevõtte jaoks mingi teenuse välja töötamine muutub Saare ütlusel riskantseks.

"Surve kahelt poolt. Kas muutume kohapeal allhankijaks või leiame edutegurid, millega rahvusvahelisel turul läbi lüüa," sõnas Saar tänasel MicroLinki ja Oracle'i seminaril.

Seetõttu vajab Eesti IKT-sektor tema ütlusel plaani – rahvusvahelise konkurentsivõime analüüsi, visiooni sõnastamist, sektori arendamise põhimõtete sõnastamist, Eesti IKT-firmade prioriteete ja arengusuundi 2015. aastani.

Probleem on tema sõnul ka riigi selge seisukoha ja toe puudumine IT-sektoris. "Räägitakse küll eduloost, kuid sektori tervikliku arendamise visioon puudub. Öeldakse pigem, et see on sektori enda asi," lisas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara