12. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Komisjon surub taas mobiilikasutust odavamaks

Euroopa Komisjon nõuab sidefirmadelt, et need alandaks välisriigis mobiilse interneti kasutamise maksumust.

Eile Barcelonas alanud maailma tähtsaimal mobiilimessil esinenud Euroopa Komisjoni infoühiskonna- ja meediavolinik Viviane Reding ütles, et tasude alandamiseks on aega suveni. Kui sidefirmad hindu ei alanda, kohustab neid seda tegema ELi ettevalmistatav õigusakt, lisas ta.

Reding ütles Barcelonas, et mobiilse interneti kasutamine teises Euroliidu riigis viibides ei peaks olema oluliselt kallim kui mobiiliomaniku koduriigis. Mobiiliga välisriigis viibides maksis ühe megabaidi andmete liigutamine eelmise aasta kolmandas kvartalis ELis keskmiselt 82 krooni.

Maailma suurim mobiilifirma Vodafone lubas reedel, et alandab välisriigis mobiilse andmeside kasutamise tasusid ligi poole võrra. Eelmisel kuul teatas Vodafone, et see teenus annab nende tuludest alla ühe protsendi.

Mobiilse andmeside tasude alandamisest on teatanud ka Hollandi sidehiid KPN, Poola operaator Play, Hispaania Telefonica ja Rootsi TeliaSonera.

Eelmisel aastal Euroliidus kehtima hakanud õigusakt kohustas mobiilifirmasid alandama mobiiliga välisriigis helistamise hindu, ent ei puudutanud andmesidet ja lühisõnumeid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755