12. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

F-Secure hoiatab sõbrapäeva õnnitluste eest

F-Secure'i tugikeskus palub arvutikasutajatel pöörata tavapärasest enam tähelepanu e-postkasti saabunud sõbrapäevaõnnitlustele, kuna just sel perioodil on küberkurjategijad eriti aktiivsed, teatab ettevõte.

F-Secure'i edasimüügijuhi Raido Orumetsa sõnul ei tasuks kohe kõiki sõbrapäeva õnnitluskirju avada ega nendes sisalduvatele linkidele klikkida.

"Eelmistel aastatel olid sõbrapäeva paiku tõsised viirusepuhangud, mis näitab selgelt, et taolistel rahvusvahelistel sündmustel on küberkurjategijad eriti aktiivsed," märkis Orumets. Arvutikasutajad kipuvad nendel päevadel olema hoolimatumad ning kuna õnnitluskaarte liigub väga palju, siis kurjategijad loodavadki, et ka nende poolt viirustega täiustatud õnnitlused jõuavad märkamatult kasutajateni, kelle arvutid nakatatakse,"sõnas Orumets.

Praeguseks on juba leitud õnnitluskaarte, mis sisaldasid viirusi Vbs_Valentin.A ning San VBS worm. Sõbrapäevakaartidega saadetavate viiruste eesmärk on olnud juba aastaid tekitada kasutaja arvutis tagauks, mille abil oleks kurjategijatel lähitulevikus võimalus varastada kasutaja andmeid.

"Kui eelnevatel aastatel tuli enam tähelepanu pöörata õnnitluskaartidele, siis nüüd tuleks kasutajatel, kes soovivad saata õnnitlusi, kontrollida ka kohta, kust sõbrapäeva kaarte saata. Internetis on tuhandeid lehekülgi, kust on võimalik saata tasuta õnnitlusi oma sõpradele. Tuleks usaldada tuntud ja võib-olla ka eestimaised teenusepakkujaid," sõnas Orumets.

F-Secure soovitab laadida alla kõik uued viirusetõrje definitsioonid ning paigata Windowsi tarkvara.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755