Personalifirma: enamasti sõltub programmeerija palk asukohast

Personaliotsingufirma Manforte OÜ juht
Marek Puusaag rääkis, et selliseid arvutispetsialiste on vähe, kellele makstakse
võrdset palka nii Tartus, Tallinnas kui Narvas.

"Me näitame oma töökuulutustes palga alammäära selleks, et ei tekiks ebarealistlikke ootusi," põhjendas Puusaag CV-Onlines lubatud java-spetsialisti 20 000kroonist keskmist netopalka.

"Pean ebarealistlikuks, kui palgast rääkimise asemel hämatakse ja räägitakse inimene pehmeks, lubades, et kui sinuga kõik hästi läheb, siis tõstetakse palka näiteks pärast katseaja lõppu," lisas Puusaag. Tema sõnul ilmneb sageli, et ilma kirjaliku kokkuleppeta selliselt tööle meelitatud programmeerija palk loodetud tasemele ei tõusegi.

Puusaag avaldas samas arvamust, et üksikul programmeerijal on kordades lihtsam võtta oma seitse asja ning sõita tööle Tallinna kui tarkvaraarendajal minna Ida-Virumaale tööjõudu otsima. "Ma arvan, et teised tarkvarafirmad pole vast piisavalt suured, et Ida-Virumaale allüksust teha, see nõuab ikka efektiivset logistikat ja tiimitööd, peab olema ka tugev ettevõttesisene töödistsipliin, " kommenteeris Puusaag Webmedia Narva arenduskeskuse käivitamist.

Puusaag ei tahtnud esialgu uskuda, et Narvas viis-kuus tasemel programmeerijat Webmediast üle jäi. "On teil nende kontaktid, leiaksime neile (Tallinnas - toim.) kohe rakendust," lubas ta. “Nii üheselt kommenteerida ei saa, kõik sõltub vajadusest ja asjaoludest, kuid ma arvan, et Webmedial peab olema siiski piisav argument, et Narva minna, näiteks kui sealne palgatase on oluliselt madalam või teatud profiili spetsialiste Tallinnas napib."

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib PEASPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

25. oktoober 2018

GLAMOX is looking for a JUNIOR FUNCTIONAL ARCHITECT

Fontes PMP OÜ

16. oktoober 2018

Teabevara