12. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Jaapani mobiil hakkab jälgima inimese tervist

Jaapani firma NTT DoCoMo tutvustas eile Barcelonas alanud maailma olulisimal mobiilimessil inimese tervist jälgiva telefoni prototüüpi.

Seade mõõdab kasutaja pulssi, keha rasvasisaldust, kalorite kulutamist ja hingeõhu kvaliteeti. Samuti on selles ka sammulugeja. Enne mõõtma asumist tuleb kasutajal sisestada andmed oma soo, pikkuse ja kaalu kohta.

Kogu info kuvatakse telefoni ekraanile. Mobiili saab salvestada infot ka toitumisharjumuste ja treeningute kohta. Telefonis olevat infot on võimalik jagada ka teiste sama mobiili kasutajate vahel.

Veel sisaldab NTT DoCoMo prototüüp muusikamängijat, et telefoniomanik ei peaks jooksutrenni minnes eraldi MP3-mängijat kaasa võtma.

Seadet luues tegi NTT DoCoMo koostööd Jaapani meditsiinitehnikafirmaga Omron, mille mitmed tooted on müügil ka Eestis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755