12. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Webmedia juht: Narva polegi narkomaanide Meka

Äsja Narvas arenduskeskuse avanud Webmedia juht Taavi Kotka ütles aripaev.ee-le, tema eelarvamus Narva kohta osutus asjatuks.

Webmedia Narva arenduskeskuses töötab praegu 13 inimest. Kotka sõnul ootab keskuse laienemist veel viis-kuus tugevat programmeerijat. Keskuse avamine venis paar aastat.

"Me tõesti arvasime, et Narva on narkomaanide Meka, kust kõik normaalsed inimesed on ära läinud, kuid see pole nii," kommenteeris Kotka töölesoovijate tungi.

"Need inimesed, kes siin töötavad, ongi just tagasi tulnud, need on kodukoha patrioodid," vastas Webmedia juht Taavi Kotka aripaev.ee küsimusele, ega ta ei karda, et Narvast suunduvad vene keelt valdavad töötajad erialasele tööle näiteks Peterburi või Moskvasse.

Kotka täpsustas, et varem töötasid Narvast pärit Webmedia spetsialistid Tallinnas ja Tartus. Tema sõnul kehtib Webmedias ühtne palgaklassidega süsteem, seega ei saa väita, nagu läinuks Webmedia Narva lootuses kasutada odavamat tööjõudu.

Programmeerija karjääris lähevad arvesse töökogemus, omandatud tasemesertifikaadid, kõrgematel astmetel aga ka soovitused ja osalemine raskemates projektides, loetles Kotka. Esimeselt astmelt teisele jõudmiseks kulub tavaliselt üks-kaks aastat. "Edasine sõltub palju inimesest, mõni ei tahagi lihtsast programmeerijast kõrgemale tõusta," lisas ta.

"Kliendid on venekeelsed, kuid mitte Venemaalt," rääkis Kotka, kuid rohkemat avama ei ta soostunud. "Välistada seda ei saa, et müüme tulevikus ka näiteks Peterburi, kuid hetkel meil sinna ühtegi lepingut pole."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755