13. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BusinessWeek: iPhone’ide lahtimuukimise keskus asub Prahas

Suurema osa iPhone'ide lahti muukimise seadmetest on pärit Tsehhi Vabariigi pealinnas Prahas tegutsevast väikefirmast Bladox, kirjutab ajakiri BusinessWeek.

Kümne töötajaga firmat juhib 36-aastane endine matemaatikatudeng Pavel Zaboj, mis tegeles elektrooniliste seadmete Turbo SIM tootmisega. Seade on ettenähtud mobiiltelefonide muutmiseks mobiilmaksude süsteemiks, aga võimaldas ka iPhone’i muutma nii, et see nagu töötaks telefonikompanii AT T võrgus, kirjutab ajakiri. Viimane on iPhone’i ametlik mobiilsideoperaator USAs.

Tänaseks on Bladox müünud iPhone’i lahtimuukimise süsteeme umbes sajasse riiki, teiste hulgas näiteks Prantsuse Polüneesia ja Afganistan.

Alates möödunud aasta suvest on Apple müünud kokku üle nelja miljoni mobiiltelefoni iPhone, millest 800 000 kuni üks miljon on ebaseaduslikult lahti muugitud.

Ametlikult müüakse mobiiltelefone iPhone lisaks USAle Suurbritannias, Prantsusmaal ning Saksamaal. Eile kinnitas Deutsche Telekomi mobiilsidefirma T-Mobil, et hakkab veel selle aasta esimesel poolel teenust pakkuma ka Austrias.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755