13. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti loobub TeliaSonera pakkumisest

Nädalapäevad tagasi pakkus Soome-Rootsi telekomiettevõte TeliaSonera lätlaste telefoniteenuseid osutavate firmade eest Läti riigile 1 miljard dollarit (10,8 miljardit krooni), kuid Läti lükkas aga pakkumise tagasi, kirjutas Bloomberg.

TeliaSonera pakkus Läti riigile 1 miljard dollarit telekomifirmade ostuks, riik loobus tehingust.

Eilsel pressikonverentsil sõnas Läti peaminister Ivars Godmanis, et loobutakse TeliaSonera pakkumisest, sest see kahjustaks telefoniturul konkurentsi.

Soome-Rootsi ettevõte konkureerib Blackstone Groupiga, et osta riigi osalusega Lattelecom. Godmanise sõnul pooldab ta, et Lattelecomil oleksid erinevaid omanikud, sest see arendab konkurentsi. Peaminister pakkus TeliaSonerale osta mobiilsideteenuseid pakkuv LMT juhul, kui ettevõte loobub oma osalusest Lattelecomis ja müüb talle kuuluvad aktsiad Blackstone'ile.

Godmanis mainis, et riik võib panna Lattelecomi aktsiad hoopis avalikule oksjonile.

TeliaSonerale kuulub 49% Lattelecomi aktsiatest ning 60,3% LMT aktsiatest. Ettevõttele kuulub telekomiettevõtteid ka Leedus ja Eestis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755