Deutsche Telekom asus laienema

Deutsche Telekom tahab laieneda koduturust
kaugemale, ettevõte tegutseb juba mitmes Euroopa riigis ja USAs.
Mobiilioperaator plaanib pigem investeerida uutesse võrkudesse kui osta üle
teisi operaatoreid.

Deutsche Telekomi grupi peadirektor Rene Obermann ütles: “Me ei välistaks samas, et kaugemates riikides me ostame mõne operaatori.” Ta lisas, et madala infrastruktuuriga maadesse mobiilivõrgu rajamine on tõeline võimalus, kirjutas The Finacial Times.

Tema sõnadest kumab mure, et Deutsche Telekom on hilinenud võrreldes Euroopa rivaalidega, kes on juba investeerinud arengumaadesse, et korvata koduturgude kasvu aeglustamisest tulev vahe. Näiteks Hispaania telekom Telefónica on edukas Lõuna-Aafrikas ja Vodafone sisenes edukalt Inda turule kui Deutsche Telkom maadles koduturu probleemidega.

Eelmisel aastal laienes Saksa telefonihiid näiteks USAsse ja Hollandisse, ostes üles mõned konkurendid.

Rääkides Financial Times’iga ütles Obermann, et investeeringud Slovakkiasse on näide, kuidas ettevõte saab ehitada üles uut tehnoloogiat nullist peale. Seal pakub firma mobiiliteenust vaid andmeside jaoks neile, kel muul moel puudub ligipääs internetile.

“Kui mõni võimalus, suur või väike, tuleb ja sobib meie strateegiaga, kaalume seda tõsiselt,” ütles Obermann ja lisas: “Aga me ei tee seda ainult sellepärast, et on avalik surve. See peab olema ka strateegiliselt ja majanduslikult mõttekas.”

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara