20. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i asutajad tegid esimese investeeringu Venemaale

Skype'i nelja eestlasest kaasasutaja investeerimisgrupp Ambient Sound Investmentsi (ASI) esimene Venemaa investeering läheb e-lao teenusepakkujasse LogneX.

ASI omandas 2,1 miljoni krooni (200 000 Ameerika dollari) eest 30-protsendilise osaluse Moskvas tegutsevas tarkvaraarendusfirmas LogneX, mis tuleb veebruari lõpus turule väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele mõeldud teenusega MoySklad (e.k. minu ladu), teatas firma.

MoySklad on uus, internetibrauseri põhine laovarude haldamise teenus, mis annab ettevõtetele vabaduse oma laovarusid hallata olenemata asukohast. Teenuse abil saavad ettevõtted soodsalt korraldada igapäevasuhtlust tellijatega, vahetada dokumente ja teha raamatupidamistoiminguid.

"Kuna internet on tänapäeval kõikjal ja igal ajal kättesaadav, siis on praegu ettevõtetel soodne hetk vähendada tegevuskulusid ja lihtsustada igapäevatoiminguid sellise veebipõhiste tarkvarateenuste abil nagu on MoySklad," sõnas LogneXi juht Askar Rahimberdiev. Ta lisas, et MoySkladi teenuse turule toomisel on ASI meeskonnast – tehnoloogiaettevõtte jaoks ideaalsest investorist – kindlasti palju abi.

ASI tegevjuht Tauno Tatsile avaldasid muljet Venemaa ettevõtte LogneX kasvupotentsiaal ja kogenud meeskond. „MoySklad võtab fookusesse Venemaal tohutu potentsiaaliga ja kiire kasvuga turuniši, mille puhul nõudlus ületab pakkumist,” selgitas Tats. Tema lisas, et uue teenuse turule toomisel on ettevõtte eeliseks kogenud tarkvaraarendusmeeskond.

LogneX on väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele välja arendamas ka teisi teenuseid - näiteks internetipõhist raamatupidamist, kliendi- ja personalihaldust. Ettevõtte näeb ka suurt potentsiaali tegevuse laiendamises Ukrainasse ja Kasahstani.

LogneX on tarkvaraarendusfirma, mis pakub Venemaal ja teistes vene keelt kõnelevates riikides tegutsevatele väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele sidus-laovarude haldamise teenust MoySklad. LogneX asutati 2008. aasta jaanuaris ning asub Venemaal (Moskvas).

Ambient Sound Investments (ASI) on Skype’i nelja eestlasest kaasasutaja investeerimisgrupp, mis rahastab rahvusvahelisi alustavaid tehnoloogiaettevõtteid omavahenditest. ASI keskendub peamiselt Ida-Euroopale ja otsib investeerimisportfelli uudseid tehnoloogiaid arendavaid või neil põhinevaid teenuseid pakkuvaid ettevõtteid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755