26. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple’it võib tabada ajaloo esimene iPodide müügi langus

Arvuti- ja mp3-mängijate tootjat Apple võib ees oodata ajaloo esimene iPodide müügi langus, ennustab investeerimispank Piper Jaffray.

Apple’t katvate analüütikute seas kõige optimistlikum analüütik Gene Munster kirjutas eile klientidele saadetud raportis, et on analüüsinud analüüsikeskuse NDP andmeid mp3-pleieri iPod tarnete kohta jaanuaris ning ennustab, et selles kvartalis tarnib arvutigigant 9,5 kuni 10,3 miljonit iPodi. Kui reaalseks tulemuseks on vahemiku keskmine, tähendab see, et tarnete kahanemist kuue protsendi võrra võrrelduna eelmise aasta samal perioodiga, kirjutab Apple’i uudiseid ja kuulujutte vahendav portaal AppleInsider.

Tegemist oleks ülipopulaarsete pleierite müügi esimese langusega alates 2003. aastast, kui Apple iPodidega turule tuli.

Munster pole muutnud Apple’i aktsiale antud ostusoovitust hinnasihiga 250 dollarit, olles Apple’i aktsiat katvatest analüütikute hulgas kõige optimistlikum.

Artikli autor omab Apple'i aktsiaid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755