Eesti parima arvutifirma juht osutus internetivargaks

Kohus mõistis Äripäeva 2006. aasta
arvutifirmade edetabelis esikohale tõusnud Rove Digitali juhi
Vladimir Tšaštšini süüdi internetipettuses ja rahapesus.

Tartu maakohus avaldas süüdimõistva otsuse resolutsiooni 6. veebruaril. Kuna nii Vladimir Tšaštšin kui ka prokurör on kohtule teatanud, et tahavad ringkonnakohtusse minna, avaldab maakohus motiveeritud otsuse 28. veebruaril.

Praegu on teada, et Tartu maakohus mõistis 27aastase Vladimir Tšaštšini süüdi ebaseaduslikus andmete sisestamises internetikauplustega seotud kaardimaksesüsteemidesse, dokumentide võltsimises, võltsitud dokumentide kasutamises ning rahapesus.

Süüdistuse andmetel pettis Tšaštšin 2001. aastal Eesti Ühispangast välja 1,3 miljonit krooni. 2002. aasta algul püüdis ta sama skeemi kasutades saada Hansapangast 1,4 miljonit krooni, kuid jäi vahele.

Dokumentide võltsimise ja võltsitud dokumentide kasutamise süüdistuse võttis Tšaštšin omaks, ülejäänud süüdistusi aga mitte.

Kohus mõistis Tšaštšini kolmeks aastaks tingimisi vangi. Seejuures kuulus šokivangistusena viivitamatule ärakandmisele 6 kuud ja 11 päeva. Eeluurimise aegu türmis veedetud kuude tõttu mees kohe vangi minema siiski ei pea.

Tšaštšini arvelduskontol olnud raha, tema kaks sõiduautot ja arvuti konfiskeeriti. Menetluskulude katteks tuleb lisaks maksta üle 23 000 krooni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara