5. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: 86% inimestest ei kasuta viirusetõrjet

Maailma juhtiv infoturbeteenuste pakkuja F-Secure avalikustas internetis läbiviidud küsitluse tulemused, millest selgus, et 86% nutitelefonide kasutajatest ei kasuta infoturbetarkvara.

Üle kolmveerandi küsitletutest olid teadlikud, et pahavara on võimeline levima nutitelefonides läbi bluetooth’i, kuid sellest olenemata ei ole nad paigaldanud viirusetõrjetarkvara, teatas ettevõte.

Uuringus osales 1169 interneti kasutajat vanuses 20 kuni 40 aastat. 28% vastanutest tunnistasid, et kasutavad internetti läbi nutitelefoni ning 21% vastanutest olid kindlad, et bluetooth on turvaline ning 15% ei kahelnud ka wifi turvalisuses.

Praeguseks on avastatud ligi 400 erinevat mobiiltelefonidele kirjutatud viirust. "Tegemist on väga väikese numbriga võrreldes arvutiviirustega, mille arv on ligikaudu 500 000. Kuid sellele vaatamata ei tasuks kaotada valvsust ning pigem ennetada probleeme," sõnas F-Secure edasimüügi juht Raido Orumets. "Kahjuks näitab praktika, et nii arvutite kui ka nutitelefonide kasutajad mõtlevad turvalisusele alles siis kui tuleb tegeleda tagajärgedega. Nutitelefonid muutuvad iga päevaga populaarsemaks ning sarnasemaks tavalistele arvutitele, seetõttu on vaid aja küsimus, millal peame silmitsi seisma mobiiliviiruste kiire juurdekasvuga", lisas Orumets.

Pahavara mobiiltelefonis võimaldab kurjategijatel helistada ja/või saata sõnumeid kasutaja kulul, lindistada kasutaja kõnesid, lugeda sõnumeid ning lülitada sisse telefoni mikrofon ning seeläbi kuulata telefonikasutajat pealt igal ajal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755