6. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa suurim IT-park ehitatakse Serbiasse

India tegi rekordilise investeeringu Euroopa IT-ärisse ning alustab peatselt 600 miljoni dollarilise IT-pargi ehitustööd Põhja-Serbias.

Peatselt algavad 600 miljoni dollarilise ehk üle 6 miljardi kroonise IT-pargi ehitustööd, tutvustati CeBITi messil. Park ehitatakse Põhja-Serbias asuvasse linna Indjija, park peaks valmis saama aastaks 2013 ning oleks Euroopa suurim.

Pargi arendaja India Embassy Group värbab parki kuni 25 000 IT-spetsialisti.

Embassy Group on olnud üks viimastes ettevõtetest Google, IBM, Microsofti ja HP järel, mis on investeerinud Serbia IT-sektorisse. IT-investeeringud on pannud Serbia majanduse kiirelt kasvama. 2007. aastal oli riigi SKP märkimisväärsed 7 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755