20. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell ostab Hiinast 52 miljardi dollari eest komponente

Maailma suuruselt teine arvutitootja Dell kavatseb osta arvutiosi sel aastal 23 miljardi ning järgmisel aastal 29 miljardi dollari eest, kirjutab Reuters.

“Hiina on Delli jaoks globaalse tarneahela kõige kriitilisem osa,” kinnitas ettevõtte asutaja ja tegevjuht Michael Dell pressiteates. Aastatel 2007 kuni 2009 ostab Dell Hiinast kokku arvutitega seaotud tooteid 70 miljardi dollari eest.

Ka arvutite müügipoolelt on Dellil suured plaanid. Ettevõte kavatseb hõlvata kolmanda koha Hiina arvutiturul. Eelmise aasta 31. detsembri seisuga on Dell 7,9protsendilise turuosaga neljandal kohal. Suurim turusa on 28,8 protsendiga Lenovol. Järgnevad Hewlett-Packard ja Founder Technology Group, kirjutab Bloomberg.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755