26. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia finantsjuht rääkis aktsia hinna hüppama

Nokia aktsia hind oli täna keskpäevaks kerkinud 1,5 protsendi võrra 20,30 eurole.

Hinnatõus järgnes eilsele 8,22-protsendilise hinnahüppele, mis toimus tänu kontserni finantsjuhi Richard Simonsoni Bloomberg-TVle antud intervjuule. Nimelt lausus Simonson uudisteagentuurile kuuluvale telejaamale, et maailma suurimat mobiiltelefonide tootjat USA majanduskasvu aeglustumine eriti ei häiri, sest Ühendriigid annavad vaid viis protsenti nende tuludest.

„Ükskõik, mis sorti aeglustumine USAs ka toimuks, puudutab see meid vähem, kui teisi,” lausu ta. Tema sõnul kasvab Aasia turg kiiresti ja müügikasv Euroopas on ebaühtlane. Simonsoni sõnul ostetakse Hiinas, Brasiilias, Venemaal ja Indias üha kallimaid telefone ning kinnitas, et Nokia kasvab sel aastal turust kiiremini nii mahult kui ka rahalises väärtuses.

Nokia aktsia hind, mis möödunud aasta novembris kerkis 28,60 euroni, on kaotanud nüüdseks kolmandiku oma väärtusest. Eriti kiire oli aktsia hinnalangus möödunud nädalal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755