EMT alandab välisriigis mobiilse andmeside hinda kuni neli korda

Alates 1. aprillist 2008 maksab mobiilse
andmeside kasutamine EMT lepingulistele klientidele enamikus Euroopa riikides
ühtlustatud hinna, 59 krooni MB (koos käibemaksuga).

Võrreldes erinevate operaatorite võrkudes varem kehtinud hindadega langeb mobiilse andmeside hind välisriikides kuni neli korda, teatas EMT.

Andmesidehindade ühtlustamise teeb EMT samaaegselt koos teiste TeliaSonera korporatsiooni kuuluvate operaatoritega. „Koostöös TeliaSoneraga saame pakkuda oma klientidele senisest oluliselt odavamat andmeside hinda,“ ütles EMT rändlusteenuste juht Reena Mägi. „Lätis ja Leedus oli andmeside rändlushind juba varem Euroopa üldisest keskmisest oluliselt madalam tänu EMT, LMT ja Omniteli omavahelisele kokkuleppele, nüüd on TeliaSonera analoogse kokkuleppega hõlmatud operaatorid enamikus Euroopa riikides. Samuti on klientidel kindlasti lihtsam meeles pidada ka ühtset hinda 59 krooni kui varasemaid erinevaid hindu, näiteks 88.40 (Soome Sonera), 173.40 (Norra Netcom) või 252.40 (Belgia Belgacom).“

Uue kokkuleppe ja hindade ühtlustamise raames tõuseb megabaidi hind pisut Lätis ja Leedus, seniselt 56.95-lt 59 kroonile. Lätis ja Leedus hakkab uus hind kehtima kuu aega hiljem, alates 1. maist 2008.

Uus andmeside hind kehtib 19 riigis 24 operaatori võrgus. Riikideks on Belgia, Hispaania, Iirimaa, Itaalia, Leedu, Läti, Norra, Poola, Portugal, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, Slovakkia, Soome, Suurbritannia, Taani, Tšehhi ja Šveits.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara