31. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ruhnult algab täna Eesti täielik üleminek digitelevisioonile

Täna lõpetatakse Ruhnu saarel analoogtelevisiooni edastamine, millega algab Eesti täielik üleminek digitelevisioonile.

Täna lülitavad kultuuriminister Laine Jänes, telepilti edastava ettevõtte Levira juhatuse esimees Mart Einpalu ning Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel välja Ruhnu analoogtelevisiooni saatja, mis on ajalooliseks avalöögiks Eesti täielikule üleminekule digitaaltelevisioonile, teatas majandusministeerium. Pidulikule üritusele on kutsutud kõik saareelanikud. Kohe pärast analoogsaatja väljalülitamist on kõigis Ruhnu kodudes nähtav õhu kaudu leviv ning tavaantenniga vaadatav digitaaltelevisioon.

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli sõnul on Ruhnu saar esimene piirkond kogu Balti riikides, kus minnakse täielikult üle digitaaltelevisioonile. „On sümboolne, et Eesti ja kogu Baltimaade digi-tv ajastu algab ühest kaugemast meretagusest paigast ja rahvaarvult Eesti väikseimaist vallast – Ruhnu saarelt,“ ütles Pihel. „Üleminek digitelevisioonile muudab Ruhnu saarel senise ühe ETV kanali asemel nähtavaks kõik tasuta kodumaised kanalid. “

Praegu on maapealse leviga digitaaltelevisioonis nähtavad ühtekokku 5 tasuta Eesti telekanalit. Digiplatvormile lisandusid Kanal 2 ja uus telekanal Kanal 11 ja uus teleprogramm TV6. ETV ja Kalev Sport hakkasid digitaalkujul levima juba varem. Lisaks on kodumaistest kanalitest digitaaltelevisiooni vahendusel vaadatavad reklaamivaba telekanal Neljas ning MTV Eesti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755