2. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia USA missioon on ebaõnnestunud

Maailma suurima mobiiltelefonide tootja Nokia allamäge libisemine USAs aina süveneb, kirjutab põhjanaabrite juhtiv majandusleht Kauppalehti tänases esikaaneloos.

Nokia turuosa on USAs langenud juba seitsmendat järjestikust aastat. Kui 2001. aastal oli iga kolmas USAs müüdud mobiiltelefon Nokia, siis 2007. aastaks oli Nokia turuosa alanenud 9,8 protsendini. Kui Nokia oma strateegiat seal ei muuda, jätkub turuosa vähenemine USAs veelgi, usub Strategy Analyticsi analüütik Bonny Joy.

Eelmisel aastal müüs Nokia üle maailma kokku 437 miljonit telefoni, aga sellest üliheast tulemusest vaid 3,9 protsenti tuli USAst, kirjutab ajaleht. Mobiiltelefonide müügimaht kukkus Põhja-Ameerikas eelmisel aastal üle 23 protsendi.

USA mobiiltelefonide turul oli eelmise aasta lõpu seisuga 35,1 protsendiga liider Motorola, millele järgnesid Samsung ning LG Electronics. Nokia on 9,8protsendise turuosaga neljandal kohal.

Maailmas kerkis Nokia turuosa möödunud aastal 40 protsendini ning on sellega kindel liider.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755