Parve: absoluutset turvalisust pole olemas ja pole vaja

SA Vaata Maailma projektijuht Mart Parve
ütles aripaev.ee online-intervjuus, et ID-kaardi vastaseid ründeid
ei ole praktikas esinenud ning absoluutset turvalisust pole olemas ja
seda pole ka vaja.

Lugeja küsimusele, kuidas on ID-kaart turvalisem kui paroolikaart? ID-kaardi puhul ei ole mingi kunst see omanikult varastada, saada teada PIN1/PIN2 (näiteks paigaldad ohvri arvutisse spetsiaalse programmi, mis iga klahvivajutuse salvestab ja neti kaudu kurikaeladele saadab) ja ongi valmis, kanna raha palju tahad ja kuhu tahad. Ja nii kas või kliendi kõikidest pankadest!, vastas Parve, et sellist mõttearendust peab vaatama riskihalduse seisukohast.

"Seni, kuni on olemas välismaa netipankasid, mille sisenemisparoole saab püüda tuhandete kaupa ja sealt siis raha massiliselt tankistide kontodele välja kanda, ei viitsi keegi tegeleda nii keerulise petuskeemiga. Seda tõestab ka asjaolu, et seda ei ole tehtud. Kordan - ID-kaardi vastaseid ründeid ei ole praktikas esinenud. Ei ole olemas sellist asja nagu absoluutne turvalisus ja seda pole ka vaja. Oluline on olla teistest turvalisem," lisas ta.

Loe täispikka online-intervjuud siit.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara