9. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parve: ID-kaardi elektroonsete kasutajate hulk on kasvanud üle viie korra

SA Vaata Maailma projektijuht Mart Parve ütles aripaev.ee online-intervjuus, et 2006. aastast on ID-kaardi elektroonsete kasutajate hulk kasvanud üle viie korra ning 2009. aasta lõpuks kavatsetakse seda kasvatada veel neli korda.

„Alates 2006. aastast, kui alustasime Vaata Maailma alt projektiga Arvutikaitse 2009, on ID-kaardi elektroonsete kasutajate hulk kasvanud üle 5 korra. Kavatseme seda 2009. aasta lõpuks kasvatada veel 4 korda ning sellega ongi kriitiline mass ületatud. Hetkel vaid erasektorist rahastatud mittetulunduslik ettevõtmine Vaata Maailma on siis oma missiooni ID-kaardi valdkonnas täitnud,“ vastas Parve lugeja küsimusele, milline on ID-kaardi tulevik.

„Kui rääkida ID-kaardist maailma mastaabis, siis kutsutakse Eesti ID-kaardindusega seotud kodanikke alatasa erinevaisse maailma paigusse kogemustest rääkima. Paljud tahavad samalaadset "riigilaiust" projekti ellu viia, kuid neil võib selleks minna veel kümme aastat või rohkemgi,“ lisas ta.

Loe täispikka intervjuud siit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755