10. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Häkkerid ründavad Tiibeti toetuskülgi

Mitmed Tiibeti vabadust toetavad leheküljed on sattunud küberrünnete ohvriks.

Interneti turvalisusega tegeleva firma ScanSafe kinnitusel on kaks populaarseimat tiibetlaste toetuseks avatud võrgukülge SaveTibet.org ja FreeTibet.org saanud häkkerite sihtmärgiks, kirjutas The Guardian.

Seni pole teada, kes seisab rünnete taga ning milliste motiividega, kuid küberründed arvatakse lähtuvat Taiwanil asuvatest serveritest ning taaskord on ära kasutatud lehekülgede turvaauke, et paigutada ümbersuunamisi teistele lehekülgedele. Sealt püütakse kaitsmata arvutitesse installeerida pahavara, mis jälgib arvutikasutaja kasutusharjumusi või haarab arvuti sootuks enda kontrolli alla.

„Meie analüüs näitab, et sealt lehekülgedelt püütakse installeerida teie arvutisse nuhkvara, mille abil on võimalik teie arvutisse häkkida ning see hiljem enda kontrolli alla võtta,” ütles ScanSafe’i juht Eldar Turvey.

Eelmainitud leheküljed muutusid väga populaarseks pärast märtsis Tiibeti pealinnast Lhasast alanud rahutustelainet, mis on kestnud Tiibetis edasi hoolimata Hiina sõjaväe püüdlustest tiibetlaste meelsust jõuga maha suruda. Rahutused on saatnud ka Pekingi olümpiatule teekonda kõikjal maailmas.

Lehekülje FreeTibet.org esindaja sõnul on nad olnud pidevate küberrünnete all ning praegused ei tulnud üllatusena. Lehekülje turvaaugud on lapitud ning organisatsioon loodab, et kasutajate arvutid ei nakatunud nende leheküljel pahavaraga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755