10. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perekond Sõnajalad edendavad Eestis Läti riiklikku energiakompaniid

Läti riiklik energiakompanii Latvenergo värbas Sõnajalgade perekonna oma äri edendama, kirjutas Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu oma blogis.

Pärast seda, kui Eesti Energia käivitas äritegevuse Lätis, alustati lõunast vasturünnakuga. Latvenergo mobiliseeris võitluseks Eesti Energiaga Sõnajalad. Läti riigifirma alustas Eestis elektriga kauplemist ning sõlmis esinduslepingu Sõnajalgade pere noorema põlvkonna meeste Alari ja Ott Sõnajala firmaga Elektri Energia.

Vennad aitavad lätlasi alates käesoleva aasta algusest juriidilistes nüanssides ning võtsid lõunanaabrite hüvanguks kontakti kõikide Eesti väiksemate elektritootjatega eesmärgiga neid veenda, et Latvenergoga teete parema tehingu kui Eesti Energiaga.

Mullu müüs Latvenergo Eestisse 36 GWh elektrit ja ostis Eestist 1200 GWh. Lätlastele läks ka kogu elekter, mille tootis Saaremaal asuv Salme tuulepark. Seda majandavad Andres ja Oleg Sõnajalg.

Latvenergo Eesti esindaja Gatis Junghans teeb Ekspressile puust ja punaselt selgeks: Balti elektrituru murranguliste muutuste ajal ei kavatse lätlasekõrvale jääda ja vaadata pealt, kuidas Eesti Energia täidab oma eesmärki - kaks miljonit klienti Läänemere piirkonnas aastaks 2015.

Lätlased ja Alari Sõnajalg ei välista, et Latvenergost võib kujuneda investor perekonna uutes tuulikuprojektides. Sõnajalgadel on tabava nimega kompanii Eesti Elekter, mis arendab viit kuni kümmet tuuleparki koguvõimsusega 70-80 MW. See tähendaks ligi miljardi krooni suurust investeeringut.

"Samal ajal kui majandus liigub allapoole, liigub tuuleenergeetika ülespoole - ja nii kogu maailmas," on Oleg Sõnajalg kindel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755