14. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töövõimetuse hüvitisi arvestab uus programm

Haigekassa teatas, et läks tänasest töövõimetushüvitiste arvestamisel üle uuele tarkvarale, mis võimaldab edaspidi rahalisi hüvitisi kiiremini menetleda ning lihtsustab üleminekut elektroonsele töövõimetuslehele.

Uue IT-rakenduse kasutuselevõtuga ei ole internetipangast, X-tee kodanikuportaalist, haigekassa klienditeenindusbüroodest ega infotelefonilt ajutiselt võimalik saada informatsiooni töövõimetuslehtede haigekassas registreerimise kohta. Informatsiooni olemasolu on tagatud töövõimetushüvitise maksmisele määramise järgselt.

“Kuigi töövõimetuslehtede haigekassas registreerimise kohta X-tee kodanikuportaalis info ajutiselt puudub, ei tasu inimestel muretseda,” selgitas Eesti Haigekassa projektijuht Lii Pärg. “Kui tööandja on meile töövõimetuslehe edastanud, maksame hüvitise lubatud kuu aja jooksul välja,” kinnitas ta.

Ajutise töövõimetuse hüvitis makstakse ka edaspidi välja 30 kalendripäeva jooksul, alates nõuetekohaselt vormistatud dokumentide laekumisest haigekassasse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755