Tele2 esimese kvartali käive oli 422 miljonit krooni

Eesti suuruselt teise mobiilsideoperaatori
Tele2 Eesti käive oli aasta esimeses kvartalis 422 miljonit krooni ja
kulumieelne ärikasum (EBITDA) samal perioodil 117 miljonit krooni.

Ettevõtte investeeringud jätkasid kiiret kasvu, ulatudes esimeses kvartalis 65 miljoni kroonini, teatas ettevõte.

Tele2 Eesti 2007. aasta esimese kvartali käive oli 437 miljonit krooni, mis oli 3,4% enam kui käesoleval aastal. "Ettevõtte käibele avaldasid sel aastal olulist negatiivset mõju võrkudevaheliste sidumistasude alanemine alates möödunud aasta novembrist. Samas kasvasid nii kõneminutite kui mobiilse andmeside tulud," rääkis Tele2 Eesti juhatuse esimees Toomas Toomas. Võrreldaval baasil, kui sidumistasude mõju mitte arvestada, oli käibekasv Tiiveli sõnul selgelt positiivne.

Vaatamata jahenevale majanduskeskkonnale kasvasid nii kõneminutite kui ka mobiilse andmeside tulud. Samas avaldas ettevõtte käibele olulist negatiivset mõju võrkudevaheliste sidumistasude alanemine alates möödunud aasta novembrist.

Suurimat kasvu käesoleva aasta esimeses kvartalis näitas jätkuvalt mobiilse andmeside ja sisuteenuste valdkond, kasvades aastaga enam kui 50 protsenti.

Tiiveli sõnul näeb ta lähiaastatel suurimat käibekasvu potentsiaali just nende teenuste osas. “Seetõttu oleme oluliselt laiendanud Tele2 esindustes pakutavate sülearvutite valikut ning investeerime kasvavas tempos 3,5G võrgu laiendamisse,” ütles Tiivel.

Tele2 kliendiarv kasvas esimeses kvartalis 2700 kliendi võrra, võites konkurentidelt kliente nii era- kui ärikliendi segmendis. Tiiveli sõnul paneb jahenev majanduskliima ja kõrge inflatsioon nii eraisikuid kui ettevõtteid üha terasemalt üle vaatama oma igapäevaseid väljaminekuid, sealhulgas kulutusi mobiilsidele.

“Samuti on tervitatav viimastel kuudel avalikus sektoris tärkav huvi säästmise vastu. Usun, et sidekuludelt on avalikus sektoris võimalik kulusid koomale tõmmata küll,” kommenteeris Tiivel.

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 Eesti AS kuulub üle-euroopalisse Tele2 telekommunikatsiooniettevõtete kontserni, mis pakub teenuseid 25 miljonile kliendile 15 riigis. Eestis osutab Tele2 mobiiltelefoniteenust ligi 500 000 kliendile. Tele2 eesmärk on pakkuda parima hinnaga kvaliteetseid mobiilsideteenuseid nii era- kui äriklientidele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara