Apple'i puhaskasum tõusis 36% võrra

Tulenevalt tarbijate suurest huvist
Ameerika tehnoloogiagigandi Apple´i hitt-toodete MacBook ja iPod vastu, on
ettevõtte käive tõusnud 36% võrra.

Apple teenis esimeses kvartalis puhaskasumit 1,05 miljardit dollarit, mis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga tõusis 36,4% võrra.

Käimasoleva aasta esimese kvartali jooksul müüs ettevõtte ligi 2,3 miljonit Mac arvutit, mis võrreldes mullusega tõusis 51% võrra. Rahvusvaheline müük moodustas 44% Appel’i aastatulust. Esimese kvartaliga teenis ettevõtte 7,51 miljardit dollarit, kirjutas BBC.

Apple’i tegevjuhi Steve Jobsi sõnul on ettevõte vaimustatud sellest, et nende aastatulu tõusis 43% võrra.

„Üle 17 miljardi dollari suuruse aastatuluga, mille oleme teeninud oma rahandusaasta esimese poolega, oleme võimelised tooma järgmiste kvartalite jooksul turule mõned uued tooted,“ rääkis Jobs ettevõtte plaanidest.

Esimese kvartali jooksul müüs Apple 10,6 miljonit iPodi, võrreldes eelmise aastaga tõusis läbimüük kõigest 1% võrra. See on pannud ettevõtte muretsema, kuna 1% müügitõus näitab selgelt, et huvi meediaplayerite vastu on langemas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara